ÄT BRA - MÅ BRA

tisdag 30 oktober 2012

Morgonträning!

Godmorgon!
Idag var jag först in på gymmet och körde lite axlar samt löpning i 5,5km. Bra start på dagen! 
Frukost idag blev en proteinsmootie på; 1 ägg, 1 msk jordnötssmör, 1msk kokosfett, 2 msk kesella lätt, 0,5dl blåbär samt 30g proteinpulver med smak av vanilj. GOTT! 



Igår lagade jag lchf-pasta för första gången och det blev så gott! Ovant att käka "pasta" så det blev en gottig middag med kycklingsås med smak av saffran. Ser inte så aptitligt ut men det var så gott, älskar saffran!
Hade även ned gul paprika, en halv purjolök samt lite grädde. I med grillad kyckling salt och peppar, smaka av med saffran. Låt puttra ovh avnjut tillsammans med lchf-pasta!


Ha en bra dag!
Jenny 

söndag 28 oktober 2012

God mat och armhävningar.

Dagen började oväntat tidigt, sen kom jag på att ställa om klockan!:-) Vaknade till mysig morgonsol!
Denna dag har det städats, tränats, handlats och lagats mat! Gjorde underbart god korvgryta med dill, senap och pepparrot. Broccoli till det. Gott! Efterrätt var jag tvungen att göra. Chockladmousse med jordnötsmörsmousse, låter maffigt och maffigt var det... Men gott!
Och.. Och och idag på träningen så köttade jag 20 armhävningar på tå! Två gånger dessutom jag är grymt nöjd!:-) Körde en sista sväng med åtta långsamma, låååångsaaamt. Det tar!

Mys nu.
Jenny





lördag 27 oktober 2012

Ännu en helg

Veckan är avklarad vilket innebär lite kroppslig vila. Har sådan träningsvärk sedan crosstraining-passet i tosdags. Ett av mina mål är ju att variera min träning mer... Backträning i tisdags med mycket ben och stjärtövningar. I like!
Det känns att det tar på lite andra ställen eftersom min kropp är ovan denna träning. Lätt att jag ska fortsätta! Funderar även på att lägga in ett springpass i veckan. Söndagar kanske?:-)

Igår käkade jag en enkel go lchf-tallrik. Plock! Å jag är inne i en riktig grillad kyckling-period. Mmm!

Ha en underbar lördag!


onsdag 24 oktober 2012

Ont som attans!



Well, hello! Så känner jag mig idag, satans underbara träningsvärk! Backträning igår, mycket mjölksyra och lårträning... Pump imorse, 06.30 -check. Oh yes, im soon to be... old? Min ångestålder är på ingång... ;)
Nu sitter jag här och kvider mig lite, i smärta och har svårt för att bestämma mig om det är skönt elle rom det bara är en pina? Trots detta har jag energi för att ta en springtur... eller jag har lust till det men vet inte om mina ben håller med mig?

I alla fall. Just nu läser jag en bok med Jonas Bergqvist Träna och LCHF otroligt bra bok och mycket lärorik! Jag har funderat mycket över min träning och mina resultat. Varför uteblir resultatet efter så mycket slit? Hur ska jag egentligen äta för att få min träning optimal, och framför allt; vilket träning är bäst för mig?
LÄS DEN om ni har funderat över detta någon gång! :)
Jag har faktiskt svårt att greppa en del saker, tänka om/rätt/längre osv... jag läser den faktiskt för andra gången nu, denna gång har jag valt ut de områden jag vill lära mig mer om. Så nu är det fokus på att verkligen förstå min kropp och min träning!

Back to work now.

Jenny

måndag 22 oktober 2012

Inget sötsug med lchf...?

Jag har ätit enligt LCHF i 1,5 år nu och jag älskar hur jag mår!
LCHF har fått mig att inse hur jag påverkas av mat, vilka val som är bra för mig. Varför jag mår som jag gör osv... fördelarna är så många, och ni har nog läst dom förut.

MEN (och jag menar ett stort men)... men varför blir jag aldrig kvitt detta sug efter mer? Detta sug efter något... mjae, är det sött? Njae, bara...mer? Jag har läst mycket om detta, så många bloggar, tips, andra som känner samma sak osv... tröst? JA... håller det? NEJ.
Jag kan bli galen på detta sug, på denna "skåpletning" efter något.. bara något, och när detta något har intagits... gissa då, jo då är jag där igen!
Att se över sitt kolhydratsintag, nog är det mer än vad man tror, men även om jag är hård och verkligen noga med vad jag äter, känner att jag äter bra, mår bra.. så kommer det över mig när jag minst anar. Jag orkar inte stå emot! Jag har läst att många har satt smeknamn på detta, många vet hur man kommer runt detta, men jag fattar det inte?
Att ha ätit LCHF under sådan lång tid, borde ge med sig lite viktminskning, jag ska inte ljuga, visst vill även jag minska... men det är så förbaskat svårt att sluta äta. Alltså, missförstå mig inte, jag vräker inte i mig, jag småäter inte hela tiden, verkligen inte... men ibland... är det svårt.
Jag har inte "fuskat" dvs ätit annat än låghydratkost på väldigt länge, så det är inte godis jag menar här..

Idag har jag haft en riktigt sumpdag, en sådan där dag när man inte riktigt är på topp, lite slö i huvudet och bara lättretlig... alla har vi en sådan dag. Jag bestämde mig i alla fall att avsluta mig dag på gymmet, verkligen maxa ut mina stackars armar och rygg. Och där, just där, efter 30 minuter och svett... då känner jag vändningen. Fokuserad på hälsa? Jaaa, nog vare så... fokuserad kanske räcker.. kanske behöver man bara lägga fokus under en länge period för att hitta balansen igen? Bort från småätande, mer kolhydrater än man tänkt, slökänslan? Kan man ha en dag i taget som mål? Hoppa över de där vanorna som innebär att man svänger förbi kylskåpet och äter lite mer av "det är ju tillåtet"-snacksen som ändå gör så att man står still. Att det är tillåtet innebär inte att det är ok.



  


Vad jag egentligen vill ha sagt med detta virriga inlägg är;
Det är inte lätt att hålla sig ifrån småätandet
LCHF tar inte magiskt bort allt sug efter något att äta på 
Bestäm ett fokusområde för dig, längd och tydligt mål! -jag kommer inte att äta något utöver den mat jag planerat denna vecka-. Det är mitt fokus.



lördag 20 oktober 2012

Hello weekend!

Fantastiskt! Och regn, mem vad gör det om man är på glatt humör?
Riktigt gomorgon med sovmorgon och långfrulle. Jag äter inte frukost på vardagarna eftersom jag kör periodisk fasta och äter då mitt första mål runt 12. Men på helgen tycker jag är mysigt att käka frukost tillsammans och njuta av ledigheten.
Träningen för idag är avklarad. Det blev biceps och mage idag. Skönt som tusan och det börjar märkas att jaf orkar lägga på lite i vikter nu. Det är lyckorus det!;-)

Nu är vi på språng till Naturhistoriska för att kika lite.
Ha en mysdag i regnet nu!
Jenny



fredag 19 oktober 2012

Lite svett och lchf-godis

Då var det kväller, dagarna går så fort!

Så, efter jobbet blev det träning. OCH detta pass som skulle vara bra, svettigt och kötta...blev sådär.
Jag var inte alls pepp, men kände i kroppen att jag hade hur mycket energi som helst. Hur hänger det ihop? Lagom knas som jag är, lät jag huvudet vinna och la ner kämparglöden. Passet blev alltså sådär. Snabb promme 20 min, triceps samt mage. Lite lack i pannan av svett men imorrn blire kötta av dess like! :)

Middagen blev (trumvirvel) tacos! För mig såklart lchf-style, men gott vare. Lite fredagsmys han jag med innan hockeyn drog igång, oh yes... hockey it is!





Nu ska jag läsa lite, smaka av lchf-godiset som jag hittade på sockertjocken.se, sjukt smarrigt såg det ut!
Bilder på det kommer imorgon!

Jenny

Men freeeedag

Hör änglarna sjunga! 
Sitter på jobbet och morgonmyser med kaffet, insuper härligheten.
Skönt som attan och träningsvärk som tusan! Riktigt stel är jag i armar och axlar. Min stjärt känns kan jag säga:-)
Jag hoppas på en myskväll efter jobbet. Det innebär; hem ok tid från jobbet, gymmet, dusch på gymmet, god mat och gärna soffmys med film! Tummar på det. Vad ska ätas ikväll då tro... Hmm.

Ha en bra dag!
Jenny


torsdag 18 oktober 2012

Morgonbabbel!

God härlig morgon!
Idag ville hjärnan verkligen inte kliva upp, kroppen däremot var igång rätt snabt. Konstigt nog ingen träningsvärk idag (ännu) efter kött-passet igår! Lite stel kanske...

Idag är jag grymt taggad för crossfit, däremot står jag på väntelistan vilket gör mig lite småputt:-) Vi får se hur det går med bara en kopp kaffe i kroppen. Jag har hållt på med periodisk fasta nu ett tag och känner mig så pigg...MEN jag får fortfarande den där brännande känslan i magen på morgonen.. Hunger, fast jag vet att jag inte behövet fylla på med energi. Tänk vad van hjärnan är?!

Nu bär det av till jobbet!
Jenny

onsdag 17 oktober 2012

Morgonträning

Godkväll får man lov att säga nu...
Imorse kändes kvällen så lång borta! Jag kände mig som en mullvad när klockan ringde 05.15. MEN som den nörd och hurt jag är, njöt jag av en kopp kaffe, sved om till träningskläderna och drog till gymmet. Pump på onsdagsmornar är numer ett måste!

Idag köttade jag på med vikter vilket innebar att hela jag skakade i slutet av varje låt, men ack så skönt det är när svetten rinner och musklerna får jobba!

Jag har funderat mycket över mitt mål, alltså vad vill jag få ut av min träning... vad gör jag under min fritid osv... Allt är ju faktiskt enklare om man har lite mål. Jag har klurat fram, eller ja, klurat och klurat.. iaf.. Jag har klurat fram lite mål här... Och när jag ser över dom såhär, så inser jag att det kanske är rätt självklara. Men nej, inte för denna individ. Så, från och med typ nu... fullt ös!

Mitt mål resterande tid av detta år är enligt nedan;

  1. Aldrig impulsäta eller äta bara för att....(hur många gånger har man lovat sig själv det?)
  2. Variera min träning mer, hitta nya roliga träningsformer. Jag har tex aldrig testat crossfit, men anmält mig till ett pass imorgon på lunchen. NERVÖS!
  3. Alltid ge mig själv en klapp på axeln då jag gjort något bra! (varför, varför känns det så fel att göra det ibland?) 
  4. ALDRIG MER, (och jag menar det) stressa!! 

Middagen idag blev rätt enkel men så god.


Kycklingwrap med curry och sallad
Rör ihop grillad kyckling med en röra på creme fraiche, majonäs, salt och peppar samt curry efter smak.
Varva röran med sallad och tomat.
På med stekpannan, blanda samtidigt ihop 2 ägg, 2 msk creme fraiche+1 msk fiberhusk.
Mättande!

Ha en fin kväll!
Jenny

tisdag 16 oktober 2012

Nystart!

Hej,

Jag ska försöka komma igång igen med att blogga. Mest för min egna skull, peppa mig själv och skriva av mig lite. Jag hoppas även kunna peppa andra att hitta rätt i sin kost, träna bra och må gott!

Jag ska slipa lite mer på utseende här, så jag återkommer!

/Jenny