ÄT BRA - MÅ BRA

onsdag 24 juli 2013

Enkelmat och noll motivation

Ja verkligen noll träningsmotivation, vart tog den vägen? Förra veckan var jag superladdad och tyckte det var tokroligt. Pigg och pepp! I och för sig var jag i tokketos och mådde topp;-) Sen blev det ju helg... haha en massa roligheter med vin och oplanerade matintag... även... *damdamdaaaam* gooodis! Yes, jag gört ibland... and when I do it, I do it goood! Så denna vecka är seeeg och tröttsam. Godisbakfylla:-)

Jaja jag har i alla fall släpat mig till gymmet två dagar och promenerat med stjärnan på bilden nedan. Min sambo har inte semester så jag är ensam.. lånade hem Mira av mina föräldrar så jag har nån att prata med!
Godaste och simplaste lunchen/middagen idag.

Marinad;
2-3 msk ajvar relish
1 vitlök
Lite olivolja så det täcker ca 0.5dl
Svartpeppar och en massa grillkrydda (lchf såklart)
Torkad timjan

Skär fläskfile i bitar och lägg i marinaden, låt stå i kyl i någon timme. Godast om den får stå över natten. Stek sedan kötter och servera med sallad. Jag hade även en kall sås till gjord på creme fraiche och feta ost med timjan. Gott!

Gjorde även liknande med kyckling tidigare som vi grillade. Måste lägga ut recept på den marinaden vid senare tillfälle. Det blir lätt den igen, its to die for! Och supergott att äta kyckligen dagen efter kall!

lördag 20 juli 2013

Jag bara älskar denna sallad!!

Den är såååå god och nu under sommaren så käkar jag sallad, bär och melon!

Vattenmelon
Rostade pinjenötter
Ruccola
Rödlök
Fetaost
Parmaskinka eller liknande
Avocado
Gurka och körsbärstomat

Bara blanda som du vill, ha gärna på lite olivolja och röd vinäger. Supergott och healty food!

Ikväll bär det av för maskerad, superhero är temat. Jag och sambon är laddade och skall grunda med ett besök i stugan och mat med svärisarna. Mys! Ikväll skall drickas rödvin också, gott gott!

torsdag 11 juli 2013

Egengjord majjo är det bästa!

Det är ju såå gott! Varför köpa när man kan göra denna godingen helt utan tillsatser och annat strunt?!

2 äggulor
1 msk dijonsenap
1, 5 msk vitvinsvinäger
Lite citronsaft
Salt och vitpeppar
Ca 3-4 dl rapsolja

Vispa ihop allt utom oljan, samma temperatur helst. Droppa sedan nez oljan medan du vispar konstant. Ha i olja tills du uppnår önskad konsistens.  Ju mer du vispar desto tjockare blir majjon. Smaka av och tillsätt ev mer av ovanstående.

Den som säger att det är svårt att göra egeb majonnäs har så fel så fel! Det går fort och är ju superenkelt:-) Dessutom kan man smaksätta med valfri krydda eller annat för att variera. Mmmmm!

onsdag 10 juli 2013

Tomt och SEMESTER!

Semesteeeeer!!

Det har varit tyst här nu länge. Jag har legat sjuk hela förra veckan, deckad! Men nu äre semester! I helgen så var vi ut och paddla
Kanot och campade en natt! Det var så kuul och mysigt! Se bara bilderna!

Här om dagen gjorde jag en good müsli! Alla gör nog en god müsli men jag bjussar på recept i alla fall;-)

Nötter efter smak
Kokosflingor
Linfrön samt solrosfrön
Kanel och kardemumma
Lite flingsalt
1-2 msk sötströ

Ha sötströ i en stekpanna och låt smälta. I med övriga ingredienser och blanda. Rosta lätt. Låt svalna! Komplicerat va? :-)
Söt kanske med väldigt god i rysk yoghurt!

Ha en mysig kväll alla!