ÄT BRA - MÅ BRA

onsdag 25 september 2013

Ööö fattigmansfrukost?

Dagen före lön... nej man jag brukar inte äta frukost på vardagarna men ibland blir jag riktigt hungrig -då äter jag.
Mitt jobb ligger granne med Ica Maxi så jag svängde in där och införskaffade skinka och smör!

Jag står just nu väldigt still i vikt. Ok,  jag hsr inte mätt men står nog still helt. MEN jag ska inte stressa. Det är bara min tredje dag som riktigt strikt (längre lchf såklart) men nu menar jag riktigt strikt. Får se. Jag är piggare iaf, ska mäta ketoner på fredag... tidigare har mätaren visat LO (??!!) Så jag har nog varit rätt generös med det goda:-)

Det är svårt att inte stressa upp över sin egen kropp. Alltså, om man vill något väldigt mycket så tenderar man (läs; jag) att vilja det NU! Men det kan ta tid. Jag har då kort tålamod och ger oftast upp.. men denna gång ska jag fasen va vrång och beta på, oavsett om kroppen släpper ifrån sig nåt.. sen kan jag börja justera lite. Jag har fått för mig att min kropp behöver hitta tillbaka till rätt läge innan det börjar släppa i omfång och på vågen. Vad tror ni?

Kanske ska jag börja lägga upp mer exakt vad jag äter? Träningen flyter bra och jag blir bara starkare och starkare. Kan se lite 'bucklor' där under men måste fram med dom!;-)

Tips?

måndag 23 september 2013

I made pulled pork!

And it was gooood! Att jag väntat så länge på att göra detta? Sjukt gott, sjukt enkelt, sjukt lämpligt, sjukt lchf!;-)

Jag gjorde enligt nedan;
Mätte inget så det är på en höft...

1kg benfri fläskkarré
2 gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
1, 5 dl Tacosås utan tillsatt socker
1 msk Ajvar relish
1 msk Chipotle pasta
Salt peppar efter smak
Smoked paprikapulver efter smak
Vatten

Salta och peppra karrén. Täck med paprikapulvret och lägg i en ungssäker gryta. Ned med grovhackad lök.

Blanda tacosåsen, riven vitlök, ajvar relish, chipotlepastan och ca 2dl vatten. Det ska vara rätt starkt. Häll sedan röran över karrén och ställ i ung, 125° i ca 6 timmar.
Se över emellan åt och häll vätska över kötter. Sära sedan köttet så det blir strimlor och blanda med vätskan.

Magiskt!

fredag 20 september 2013

Vad är bättre än träning för humöret?

Jag har varit så arg och sur de senaste dagarna. Japp, SUR. På ALLT! Det är inte meningen och jag vet inte varför... eller jo lite.. MEN, det som är skönt; träning får en att slappna av, bli gladare och må bra! Det är så jäkla skönt att svettas ut allt strunt.. ta i med musklerna, flåsa sådär jobbigt, stöna när man ta i och sen låta endorfinerna flöda!
När mår man bättre än efter ett hårt träningspass?

Och jag måste äveb säga att jag nu provat ostpizzan. Den är väl ifrån annaslchf va? Grymt god och kan varieras i det oändliga! Jag hade överblivna mosade köttbullar i min tillsammans med curry. Konstigt? Ja. Mättsamt och gott? JA!

Lägg två lager ost på en lagom stor talllrik (lagom, vad är det) tja.. enligt dig själv nog stor.. :-)
Lägg sedan över fyllningen och täck med ett laget ost.
In i micron i 2-3 minuter.
FÄRDIG! Heaven god så gott!

onsdag 18 september 2013

Squats are killing me!

Yepp. Igår var det benpass på schemat tillsammans med min kollega på jobbet. Jag hatar att träna ben, men det är fasen så viktigt! Vem vill inte ha en snygg bak?;-)

Fördelen med att träna med någon och dela pass är att man ALLTID måste göra det som passet säger. Gnäll är ok, att fuska eller lata- inte ok!
Så idag går jag som en kärring och har problem att sätta mig ned. Precis som det ska va efter ett hårt ben och stjärtpass!

Passet;
Backsquat 52.5 kg 5*7 (5set, 7 reps)
Frontsquat 32.5 kg 5*7
Varvat med saxhopp 20 sek (döööööd)
Utfall med skivstång 20 kg
Pistols
Varvat med benspark bak i maskin 12.5 kg
Jägarställning 1 min
Varvat med sneda utfall 10 kg

Grymt pass och grym träningsvärk.
Denna vecka är mitt mål att äta ren och bra mat, sluta när jag är mätt och inge småätande! Dag tre och än så länge topp! I feeel good och fasen ska jag fixa mål innan oktober. Minus x antal kg:-) Ingen hets, lugnt och ro och jag ska må bra under tiden. Karva fram dessa starka muskler!;-)

torsdag 12 september 2013

Mellis!

Det är sällan jag vill ha det. Men lunchen idag kanske var lite fattig på fett. Hurra för små smörpaket;-)

Pendlar man till och från jobbet och man är hungrig/matt strax före 15... då är mellis ett måste. Mitt tåg är hemma i Gävle vid

onsdag 11 september 2013

5:2, periodisk fasta

Ja det har ju gått 4 veckor nu. Och jag är osäker om jag ska fortsätta, jag känner nog såhär;

Fastan går bra, det är inga problem att hoppa frukost och lunch för mig -förutsatt att jag har ätit bra dagen innan. Det funkade absolut för mig, kände mig pigg och gick ned 1.5 kg. Under dessa 4 veckor ska jag även tillägga att jag kolhydratsvullade två dagar också!:-)
Kommer jag att fortsätta?
Nej, jag tror inte det. Däremot kommer jag att lyssna mer på kroppen och går det ett dygn tills jag känner hunger, ja då fastar jag. Igår tex så blev det så.

Jag har kommit underfund med att min kropp mår bättre av en mer avslappnad fasta, alltså inte klocktänket och räknandet. Just nu verkar det ha lossnat och jag känner mig 'mindre svullen' så jag fortsätter med att vara en 'vanlig lchf'are'.

Nästa inlägg tänkte jag skriva om träning! Stay tuned ;-)

Jenny

söndag 8 september 2013

Gooodaste frukosten någonsin!!

Jag har ätit värdelns kanske godaste frukost! Proteinpannkakor:-)

2 st mindre
1 ägg
0.5 dl grädde
0.5 msk kokosmjöl
Ca 15-20g fitnessgurus French vanilla proteinpulver

Stek i smör, låt svalna lite. Jag åt min såhär och det var sååå gott!
Bred smör, bredgott ekologiska. Sedan några skivor Greveost samt gurka. Vik ihop och njut! Alltså, osten tillsammans med den söta vaniljsmaken är to die for! Detta proteinpulver innehåller inga kolhydrater men däremot sötningsmedel så för min del är det väldigt sött. Men ack så gott:-)

Gud. Detta ska bli min njutarfrukost på helgerna. Idag började jag min morgon med 1 mil löp/promme. Mest löp;-) Så att komma hem och dricka kaffe samt njuta av denna pannkaka var helt otroligt värt min mil i svett och flås!

lördag 7 september 2013

Bästa frukosten!

Efter en sådan frukost är man redo för vad som helst!
Jag har läst om denna ostpanerade omelett och blev så sugen på att testa.

Lägg ost i botten av en stekpanna (smör först) Jag hade greveost.
När osten börjar bubbla så häll över omelettsmeten (vispade ägg med lite vatten salt och peppar)
Sänk värmen och låt det puttra tills det nästan har stelnat. Vänd då över halva omeletten och låt den puttra lite till.

Mycket gott vill jag lova!

Hoppas ni alla får en mysig lördag. För min del blir det lite hemmapyssel, ska måla en hylla bland annat:-)

torsdag 5 september 2013

Fantisera mera!

Det är lätt att sätta mål, planera mat, motionera och börja. Det svåra är att hålla kvar. Det svåra är att kämpa när det är motigt, när hjärnan säger 'ät, unna dig själv. Du har ju tränat så bra'. 'Vila idag...du körde ju hårt igår'. Visst ska man vila och äta gott emellan åt... men oftast vill hjärnan det innan kroppen behöver det. Då är det jobbigt att kämpa på och sträva mot målet.

Jag tror det är viktigt att man visualiserar sitt mål. Hur känns det att vara där? Hur är känslan när du kikar i spegeln å dina rutor eller när du ställer dig på vägen och ser ett stort minus? Hur känns det att dra på dig snyggisbyxan som legat och väntat?
Jag tror det är viktigt att föreställa sig den känslan när det är jobbigt. Blunda och fantisera, låt tankarna vandra! Hur mår du? Visualisera ditt mål!

Igår var jag så trött men min vän sa åt mig att dra till gymmet och svettas, hon gjorde detsamma på morgonen fast tog en lång runda promenad. Har hon gjort sitt... då måste även jag! Det är lätt att vara två. Hon skeev 'tänk dig vad skönt när du har tränat klart'. Sant. Jag blundade och hittade den känslan... och vips så hade jag bytt om och köttade på gymmet!
Bjuder på litd matbilder idag. Min väns start i lchf, omelett och kyckling, hon är så bra!
Sedan vlev det en knutta Kylskåpsrensning igårkväll efter mitt svettiga gympass 'pannkakor' av ägg med riven blomkål och getost med räkor och vitlökssås.

Hoppas ni alla får en toppendag!

onsdag 4 september 2013

Min vän och jag

Jag har en väldigt god vän som kämpat med att gå ned i vikt periodvis men som dessvärre inte nåt framgång. Min vän är superduktig och vill verkligen detta.
Som ni vet så kämpar även jag, inte med övervikt, men att nå den där fina gränsen när man känner tillfreds med sina mysiga kilon. Tackvare LCHF är det ju 'lätt' att komma dit... jag menar, det är ingen kamp om hunger eller sug -så länge man biter ihop den första tiden.

Min vän och jag har en överenskommelse.  Vi började den 1 september. Hon; börja med lchf, powerwalk nästan varje dag samt att gå ned 10 kilo till jul. 10 kg till jul är delmål, hon fortsätter efter jul såklart. Jag är så stolt över min vän, hon har ju levt med mitt knat om lchf lång tid nu men hon har ätit kolhydrater. Tills nu. Hon är så pepp och går verkligen in i detta och betar på! Hon har haft migrän de två första dagarna och är lite trött men hon gör det, hon promenerar och äter bra! Jag är så himla stolt och det är bara början men jag kan knappt berga mig tills det börjar hända grejer på vågen och humöret. Hennes sambo är anti-lchf (han gick själv ner 'den vanliga metoden') och tror på att äta lite av allt och motionera mer är den rätta vägen.
Ja, kanske för en del... men långt ifrån alla!
Mitt mål under denna period; gå ned 5kg de första 2 månaderna. Träna hårdare och tillslut få fram dom där magmusklerna man känner med som inte syns! Även kondition 2mil/veckan. Promenad eller löp.

Vi har även bokat in 'belöningshelger', inte för att äta... men shoppa, mysa, lyxa och fira vår framgång. Vi är båda pepp och det känns skönt att ha någon att följa och som följer mig:-) Vi bor 7 mil ifrån varandra, så all pepp sinsemellan sker smsledes!:-)

Så vare sig ni vill eller inte, så får ni liksom hänga med! Jag redovisar vår framgång och skriver om vårt svett!;-)

Jag är inne på sista veckan av fastan. Kör helfasta idag. Blev inte av i måndags. Wish me luck! Provar ni att fasta?
Vill avsluta detta milslånga inlägg med att dela med mig av världens enklaste och godaste mål. Buffolowings (rätt stavat?!) Med sallad och bea. Innehåller inget socker eller knas. Finns att köpa frysta på coop och Ica. Smidigt!
Ha en härlig höstdag ni alla!