Alltså dra mig på en kärra vad gott!
1dl sukrin melis
3, 5 dl grädde
50g smör
1tsk vaniljpulver
Mixa ihop och låt koka upp, låt sjuda i ca 1 timme eller tills smeten blivit krämig (fudge)
Hacka ca 200g nötter, jag hade paranötter i en form och sedan saltade cashewnötter i en form. Lägg nötterna i botten och bred sedan över fudgen. Skiva ca 250g bär efter smak. Jag hade jordgubbar. Lägg bären över fudgen. Smält sedan mörk 86% chocklad tillsammans med 1 msk kokosfett. Häll över chockladen över bären. Ställ in i kylskåp och låt stelna över natten.
Njuuuut! Jag hade mina i frysen sen och det går också bra, ta fram dom en stund innan bara!
Dessa kan man nog variera väldigt mycket med olika nötter, bär och smaksatt chocklad. Kanske lakritspulver i fudgen? Dessa är väldigt söta så har du svårt för sött så låt bli;-) däremot kan man dra ned lite på sötningen...
Livsfarligt gott! Skulle äta upp allt på en gång! ;)
SvaraRaderaKramar!
//Lana
Haha jaaa risken finns!:-)
RaderaJag har hittills bara gjort fudge med chokladsmak, men det här lät ju underbart!
SvaraRaderaMmm dim är så goda så goda!:-)
Radera