ÄT BRA - MÅ BRA

söndag 17 mars 2013

Pepparrot och benpass

Dagen närmar sig sitt slut och jag har agerat husmor... lagat pepparrotskött för första gången i mitt liv. Så gott blev det, köttet föll isär:-)
Till efterätt idag (söndag och undantag) så blir det mintchockladsmousse. Jag ÄLSKAR mintchocklad! Det får bli lite senare.

Rev även av ett benpass. Benböj med 50kg, frontsquat samt 'stjärtplankan'. Ryggläge, pressa upp höft mot taket och sedan ned igen. Upprepa till baklår och stjärtmuskler skriker om nåd=stjärtplanka.
Var inte på topp idag, liite vinseg är jag allt men det var skönt att låta kroppen jobba lite!

Pepparotskött:
1kg högrev
1 morot
1 gul lök
1 lagerblad
Salt och vitpeppar
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
Smör
5 tsk riven pepparot
1 msk creme fraische

Skär köttet i tärningar, koka upp i vatten, skumma av. Ha sedan i moroten samt löken (skalade och grovt delade) +salt och peppar i med lagerbladet. Låt koka läänge. Ca 2-2 1/2 timme. Häll sedan av köttet men spar buljongen.
I samma kastrull kan du nu göra såsen. Smält smör med creme fraischen ha i ca 3 dl buljong. Smula i grönsaksbuljongtärning en och rör. Tillsätt 1-2 dl buljong till samt grädden. I med pepparoten (med om du önskar stark smak) smaka av med salt och peppar. I med köttet låt koka en liten stund.

Klart att servera, gärna med lite persilja och fröknäcke! GOTT ♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar