ÄT BRA - MÅ BRA

torsdag 11 juli 2013

Egengjord majjo är det bästa!

Det är ju såå gott! Varför köpa när man kan göra denna godingen helt utan tillsatser och annat strunt?!

2 äggulor
1 msk dijonsenap
1, 5 msk vitvinsvinäger
Lite citronsaft
Salt och vitpeppar
Ca 3-4 dl rapsolja

Vispa ihop allt utom oljan, samma temperatur helst. Droppa sedan nez oljan medan du vispar konstant. Ha i olja tills du uppnår önskad konsistens.  Ju mer du vispar desto tjockare blir majjon. Smaka av och tillsätt ev mer av ovanstående.

Den som säger att det är svårt att göra egeb majonnäs har så fel så fel! Det går fort och är ju superenkelt:-) Dessutom kan man smaksätta med valfri krydda eller annat för att variera. Mmmmm!

2 kommentarer:

  1. Vad härligt att göra sin egen majonnäs! Ser gott ut!

    SvaraRadera
  2. Det är supergott med egen majonnäs! Jag gör min med stavmixer!
    Ha en fin dag!
    kramar!
    //Lana

    SvaraRadera