ÄT BRA - MÅ BRA

tisdag 26 mars 2013

God efterrätt eller bara helgsnack

En väldigt god efterrätt (väldigt mättande) passar även som helg eller sommarsnack! Givetvis all LCHF;-)

Mascarponefluff med lemoncurd
Aka semi-freddo
125g Mascarpone
1, 5 dl grädde
2 äggvitor
Någon matsked sötning

Vispa grädden och vänd ned marcarpone och sötning. Vispa sedan äggvitorna stela och vänd ned. Smaka av, tänk att lemoncurden är syrlig. Jag själv gillar när det är syrligt så min marcarpone blandning var inte så söt... kanske 1 msk stevia strö. Sleva ut i ungsform, kleta i några matskedar lemoncurd sådär lite snyggt slarvigt!
Ställ i frys tills det stelnat lite, minns inte tid men kanske 1-1.5 timme? Ska inte bli för hårt!

Lemoncurd
1, 5 citron (saft+skal)
Sötning efter smak
100g smör
4 ägg (2 hela ägg och 2 gulor)

Koka upp citron, smör och sötning i kastrull. Låt svalna. Vispa sedan ihop sötning (jag hade 1-2 msk sötning) med äggen och blanda ned i den svalnade citronblandningen. Värm till första bubblan syns, rör under tiden ned äggulorna så det tjocknar. När första bubblan syns så ta av och låt svalna.

Smarr! ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar