ÄT BRA - MÅ BRA

lördag 9 mars 2013

Ketos

Detta omtalade tillstånd.
Det har varit mycket skrivande om detta, och jag har följt mycket. Och även om man inte ska se LCHF som en diet, vilket många inte gör eftersom det är så många många fördelar med att lägga om son kost, så kunde jag inte motstå att beställa hem en Ketosmätare. Japp, dyrt och ont gör det i mina fingrar.
Anledningen?
Jag vill faktiskt få till det där lilla extra, jag är inte överviktig, men jag har fortfarande dom där envisa små rackarna att bli av med. Även min träning vill jag komma framåt med. Kort och gott, jag är grymt nyfiken och har redan känt på de fördelar detta innebär, att vara i Ketos.... optimal ketos. Så vad är det då?

Enkelt plockat från Wikipedia;
"Ketos är ett metaboliskt tillstånd som uppstår när leverni stor omfattning frisätter ketonkroppari blodet. Triglycerider (fett) bryts ned till fettsyroroch dessa omvandlas i sin tur till ketonkroppar av levern. Ketos inträder vid fasta och kan leda till att man får en andedräkt med en lukt av aceton.
Fettvävnad består av specialiserade celler som lagrar energi i form av triglycerider och släpper dessa med hydrolys i en process kallad lipolys, vilken ger tre fettsyror och en glycerolmolekyl per triglycerid. Dessa ketonkroppar är en biprodukt av den metaboliska process där fettet konverteras till energi."
Läs mer på kostdoktorn.se om detta! Spännande :)
Kroppen plockar alltså din energi från fettlagren, fettförbränningen är i full gång med andra ord, det är väl något vi alla vill? ;) Att man dessutom mår toppen (ok kanske individuellt) men de flesta upplever att man mår mycket bättre, koncentrationen är alltid med, på gymmet presterar man grymt och energi behövs inte hämtas ifrån div. drycker!
Jag mätte mig i onsdagsmorgon, fick då resultatet 0,4 vilket är sådär tycker jag. Optimalt är ju 1,5-3,0.. så jag har en bit kvar, kolhydratsintaget under dessa dagar och helgen är nääästan nedsatt till noll! :) 
Jag ska även tillägga, att jag absolut inte gjort någon forskning eller så i detta, det jag skriver är rent efter mitt eget huvud och efter min kropp....  :)

Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar